Košík
Prázdny košík

 

THE PEREG TIMES

2

 

23

Horná brána v druhej polovici 19. storočia

“ V dobe temna a v dobe strachu,  povstal v Modre PEREG z prachu... Vybrali sme významné miesto, najznámejšie vinárske mesto...”

 

V temnote cieleného klčovania vinohradov za asistencie EU, nespravodlivej dotačnej politiky a vlastnej hlúposti niektorých poslancov v Slovenskom parlamente, ktorí neustále pod tlakom lobbingu otvárajú zavedenie nespravodlivej spotrebnej dane z vína, bojujeme zo všetkých síl z tohto nášho malého vinárskeho  podzemia. Dnes tu stojíte a čítate tento text. Ak Vám naše vínka chutia a nechcete, aby raz a navždy zanikli spolu s našou históriou a životmi spoločných predkov, tak sa stávate našimi spolubojovníkmi. Šírte do sveta informácie o našej spoločnej vinárskej veľkosti, ale aj krehkosti a zraniteľnosti. Voči hlúposti z neinformovanosti sme takmer bezradní.

 

 

 

Okrem toho, že je Modra najvýznamnejšie vinohradnícke mesto Slovenska, bola, je a vždy bude symbolom odboja. My vinári sme dávno pochopili, že našou jedinou zbraňou je kvalita, poctivosť a šírenie dobrého mena doma i v zahraničí. Zo Slovenskej a Českej histórie vieme, že ak u nás niečo bez štátnej podpory funguje     ( na rozdiel od Talianska, Španielska, Francúzska), tak sa to takmer vždy beztrestne hlúpo zákonodarne zničí. 

   

 

 

Priamo v srdci pri Hornej bráne,
v tomto mestečku sídlo máme...
Pod múrom starého opevnenia
,sa naše vínka zrením menia.

 

 

 

 
   
Sídlime oproti Hornej bráne obohnaný múrom opevnenia postaveného okolo roku 1610, v bývalých priestoroch Výskumného ústavu vinárskeho, hneď za domom služieb. V týchto pivniciach pod opevnením zrejú naše vína do požadovaných kvalít a chutí. Hornú bránu -symbol MODRY môžete vidieť zobrazenú aj na našich etiketách. 
   

4Okrem hroznových vín vyrábame aj vína z liečivých plodov, z ich čiernych bobúľ. Sú veľmi vzácne, ťažko sa zberajú a náročne spracúvajú. Výlisnosť je podstatne nižšia  ako u hrozna, navyše je obtiažnejšie  riadiť samotnú fermentáciu. Zamerali sme sa predovšetkým na aróniu čiernoplodú, čierne ríbezle a bazu čiernu. Kupážou čiernych ríbezlí a vína z arónie vzniklo excelentné cuvée ČIERNY PEREG.  Samotné aróniové vino, bazové víno  a  ríbezľové víno vyrábané iba z čiernych ríbezlí pochádza prevažne z EKO pestovateľskej produkcie zo Slovenska.

 

 

Modra navždy je s vínom spätá.Hrozno
s ovocím čiernym sa spletá.Liečivé sú čierne
plody,majú vzácne to výhody.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOVINKY & AKCIE

FOTOGALÉRIA

MEDIA

50 odtieňov červenej

O vinárskej spoločnosti PEREG sme sa v predchádzajúcich vydaniach mohli dozvedieť množstvo informácií. Tentoraz sa budeme venovať ovocným vínam, ich potenciálu v gastronómii, ako aj ...

viac >>