Bylinkové kura na víne

B y l i n k o v é k u r a n a v í n e

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest

Na 4 porcie budeme potrebovať :

  • 1,5 kg kukuričného kuriatka
  • 100 g masla
  • 1 dcl vína Devín
  • 3 PL nasekaných čerstvých byliniek, ako petržlenová vňať, bazalka, tymian, rozmarín či šalvia
  • ½ citróna
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku
  • soľ, čierne korenie
  • na podávanie cca 800g nových zemiakov

Postup:

  • Bylinky nasekajte na drobno a zmiešajte s maslom izbovej teploty. Dochuťte soľou a čiernym korením.
  • Polovicou masla potrite celé kura. Dajte ho na plech vystlaný papierom na pečenie, pridajte na mesiačiky nakrájaný citrón a celé ošúpané strúčiky cesnaku. Podlejte vínom, prípadne aj trochou vody a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
  • Pečte približne 1 hodinu, resp. kým kura nebude krásne zlaté a stehná nebudú mať vnútornú teplotu približne 75 a viac stupňov.
  • Medzi tým ako sa pečie kura, uvarte celé nové zemiaky v slanej vode. Potom ich sceďte, a ešte sprudka opečte na panvici so zvyšným bylinkový maslom.
  • Kura podávajte s novými zemiakmi a vynikajúcim vínovým výpekom.

Za recept ďakujeme LaPetit