Bravčové kotlety s hroznom a vínovou omáčkou

Facebook
Pinterest

Na 2 porcie budeme potrebovať :

  • 2 hrubšie bravčové kotlety s kosťou
  • 300 g tmavého hrozna 
  • soľ a čierne korenie
  • 1 PL olivového oleja
  • 4 vetvičky čerstvého tymianu

Postup:

  • Mäso osušíme papierovou utierkou a z každej strany dobre osolíme a okoreníme.
  • Na panvici rozohrejeme olej a sprudka opečieme kotletu z každej strany.
  • Potom pridáme na panvicu hrozno na stonke a panvicu vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a kotletu pečieme kým mäso nedosiahne teplotu okolo 65 stupňov. Trvá to okolo 10 – 15 minút podľa hrúbky kotlety.
  • Upečené kotlety spolu s hroznom vyberieme a udržiavame v teple. Do panvice pridáme víno a necháme variť na miernom ohni kým sa výpek zredukuje na hustú omáčku. Potom pridáme vývar a opäť omáčku zredukujeme. Na koniec do omáčky pridáme maslo, necháme rozpustiť a môžeme podávať.
  • Ku kotlete sa hodí napríklad zemiaková kaša alebo domáce hranolky. 

Za recept ďakujeme LaPetit