Na 2 porcie budeme potrebovať :
- 2 hrubšie bravčové kotlety s kosťou
- 300 g tmavého hrozna
- soľ a čierne korenie
- 1 PL olivového oleja
- 4 vetvičky čerstvého tymianu
- 120 ml vína z Arónie čiernoplodej
- 100 ml hustého hovädzieho vývaru
- 2 PL masla
Postup:
- Mäso osušíme papierovou utierkou a z každej strany dobre osolíme a okoreníme.
- Na panvici rozohrejeme olej a sprudka opečieme kotletu z každej strany.
- Potom pridáme na panvicu hrozno na stonke a panvicu vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a kotletu pečieme kým mäso nedosiahne teplotu okolo 65 stupňov. Trvá to okolo 10 – 15 minút podľa hrúbky kotlety.
- Upečené kotlety spolu s hroznom vyberieme a udržiavame v teple. Do panvice pridáme víno a necháme variť na miernom ohni kým sa výpek zredukuje na hustú omáčku. Potom pridáme vývar a opäť omáčku zredukujeme. Na koniec do omáčky pridáme maslo, necháme rozpustiť a môžeme podávať.
- Ku kotlete sa hodí napríklad zemiaková kaša alebo domáce hranolky.
Za recept ďakujeme LaPetit