Cheesecake s omáčkou zo slivkového vína

Facebook
Pinterest

Na prípravu budeme potrebovať :

Cheesecake:

  • 200 g celozrnných sušienok
  • 100 g masla
  • 680 g krémového syra
  • 300 g kyslej smotany
  • 200 g práškového cukru
  • 1 PL vanilkového extraktu
  • 3 vajcia
  • 2 žĺtka
  • 3 Pl hladkej múky
  • 125 g smotany na šľahanie

 

Omáčka:

Postup:

  •  Sušienky rozmixujte a pridajte rozpustené maslo. Premiešajte a rovnomerne vtlačte na dno formy.
  • Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na približne 10 minút. Nechajte potom mierne vychladnúť.
  • Rúru potom vyhrejte na 160 stupňov.
  • V miske zmiešajte syr a kyslú smotanu úplne do hladka. Pridajte cukor, vanilkový extrakt a vajcia. Nakoniec pridajte múku a smotanu na šľahanie, a len zľahka premiešajte.
  • Vylejte na korpus a dno formy zabaľte do alobalu. Ideálne aj do dvoch vrstiev.
  • Cheesecake vložte do pekáča s vyšším okrajom, dolejte horúcou vodou do výšky cca polovice cheesecaku a dajte piecť.
  • Pečte približne 45 minút, potom cheesecake aj s vodou vyberte a nechajte ešte 45 minút dôjsť.
  • Cheesecake nechajte úplne vychladnúť, ideálne cez noc v chladničke.
  • V menšom hrnci zmiešajte víno spolu s cukrom a škoricou a za občasného miešania nechajte víno zredukovať na omáčku.
  • Na posledných 5 minút varenia pridajte na kúsky nakrájané slivky aby trochu zmäkli a citrónovú šťavu. Potom vyberte škoricu a nechajte omáčku vychladnúť.
  • Vychladnutý cheesecake polejte omáčkou a podávajte spolu so slivkami.

Za recept ďakujeme LaPetit