Na prípravu budeme potrebovať :
Cheesecake:
- 200 g celozrnných sušienok
- 100 g masla
- 680 g krémového syra
- 300 g kyslej smotany
- 200 g práškového cukru
- 1 PL vanilkového extraktu
- 3 vajcia
- 2 žĺtka
- 3 Pl hladkej múky
- 125 g smotany na šľahanie
Omáčka:
- 300 ml Slivkového vína Pereg
- 150g kryštálového cukru
- 1 celá škorica
- šťava z 1/2 citróna
- cca 5 ks sliviek

Postup:
- Sušienky rozmixujte a pridajte rozpustené maslo. Premiešajte a rovnomerne vtlačte na dno formy.
- Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na približne 10 minút. Nechajte potom mierne vychladnúť.
- Rúru potom vyhrejte na 160 stupňov.
- V miske zmiešajte syr a kyslú smotanu úplne do hladka. Pridajte cukor, vanilkový extrakt a vajcia. Nakoniec pridajte múku a smotanu na šľahanie, a len zľahka premiešajte.
- Vylejte na korpus a dno formy zabaľte do alobalu. Ideálne aj do dvoch vrstiev.
- Cheesecake vložte do pekáča s vyšším okrajom, dolejte horúcou vodou do výšky cca polovice cheesecaku a dajte piecť.
- Pečte približne 45 minút, potom cheesecake aj s vodou vyberte a nechajte ešte 45 minút dôjsť.
- Cheesecake nechajte úplne vychladnúť, ideálne cez noc v chladničke.
- V menšom hrnci zmiešajte víno spolu s cukrom a škoricou a za občasného miešania nechajte víno zredukovať na omáčku.
- Na posledných 5 minút varenia pridajte na kúsky nakrájané slivky aby trochu zmäkli a citrónovú šťavu. Potom vyberte škoricu a nechajte omáčku vychladnúť.
- Vychladnutý cheesecake polejte omáčkou a podávajte spolu so slivkami.

Za recept ďakujeme LaPetit