Čokoládové koláčiky s ríbezľovou omáčkou

Č o k o l á d o v é k o l á č i k y s r í b e z ľ o v o u o m á č k o u

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest

Na 4-6 kusov budeme potrebovať :

Koláčiky

  • 150 g tmavej čokolády (aspoň 60 %)
  • 85 g masla
  • 50 g trstinového cukru
  • 3 vajcia
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 25 g hladkej múky
  • maslo a múka na vymazanie formičiek

Plnka

  • 60 g tmavej čokolády
  • 60 g smotany na šľahanie

Omáčka

Postup:

  • Najprv si pripravte plnku. Smotanu zahrejte a prelejte ňou nadrobno nakrájanú čokoládu. Nechajte chvíľu postáť a potom rozmiešajte. Takto vzniknutú ganache dajte stuhnúť do chladničky alebo na 15 minút do mrazničky.
  • Vo vodnom kúpeli roztopte zvyšnú čokoládu s maslom. Vajcia vyšľahajte s cukrom a opatrne pridajte roztopenú čokoládu, vanilkový extrakt a múku. Vymiešajte hladké cesto.
  • Zo stuhnutej ganache vytvarujte 4 alebo 6 guličiek, podľa veľkosti formičiek. Formičky vymažte maslom a vysypte múkou. Cesto rozlejte do polovice formičky, do každej dajte ganážovú guľku a zalejte zvyšným cestom. Formičky naplňte len do ¾.
  • Pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 11 minút.
  • Medzitým si pripravte omáčku. V menšom hrnci zohrejte víno, nechajte chvíľu vypariť alkohol. Potom pridajte ríbezľové pyré a cukor, a omáčku varte pokiaľ mierne nezhustne.
  • Po upečení ešte horúce koláčiky opatrne vyklopte, posypte kakaom, a prelejte omáčkou. Podávajte ešte teplé.

Za recept ďakujeme LaPetit