Pošírované hrušky

P o š í r o v a n é h r u š k y

Facebook
Pinterest

Na prípravu budeme potrebovať :

Suroviny

Na podávanie

  • 200g mascarpone
  • 20g kakaa

Postup:

  • Víno nalejeme do menšieho hrnca, pridáme cukor, škoricu aj sušené slivky a pomaly zohrievame.
  • Hrušky ošúpeme, trochu zrežeme spodky, aby hrušky dobre stáli, a celé ich ponoríme do ochuteného vína. Varíme na miernom ohni približne 30 minút. Potom vyberieme hrušky, škoricu aj slivky, a víno necháme cca 15 minút zredukovať na hustý sirup.
  • Mascarpone vymiešame s kakaom.
  • Na tanier dáme hrušky, prelejeme ich vínovým sirupom a podávame s trochou mascarpone a sušenými slivkami, s ktorými sa varili.

Za recept ďakujeme LaPetit