Na prípravu budeme potrebovať :
Suroviny
- 1l Slivkového vína Pereg
- 50g kryštálového cukru
- 3 tvrdšie hrušky
- 1 celá škorica
- 8 kúskov sušených sliviek
Na podávanie
- 200g mascarpone
- 20g kakaa
Postup:
- Víno nalejeme do menšieho hrnca, pridáme cukor, škoricu aj sušené slivky a pomaly zohrievame.
- Hrušky ošúpeme, trochu zrežeme spodky, aby hrušky dobre stáli, a celé ich ponoríme do ochuteného vína. Varíme na miernom ohni približne 30 minút. Potom vyberieme hrušky, škoricu aj slivky, a víno necháme cca 15 minút zredukovať na hustý sirup.
- Mascarpone vymiešame s kakaom.
- Na tanier dáme hrušky, prelejeme ich vínovým sirupom a podávame s trochou mascarpone a sušenými slivkami, s ktorými sa varili.
Za recept ďakujeme LaPetit