Vanilková panna cotta s vínovou omáčkou

V a n i l k o v á p a n n a c o t t a s v í n o v o u o m á č k o u

Facebook
Pinterest

Na prípravu budeme potrebovať:

  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 200 ml plnotučného mlieka
  • 60 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový struk
  • 4 plátky želatíny
  • 500 ml Special edition
    Vína z čiernych ríbezlí
  • 50g kryštálového cukru
  • kôra z 1 bio pomaranča
  • čerstvé ovocie na servírovane

Postup:

  • Smotanu na šľahanie zmiešajte s mliekom a cukrom v menšom hrnci.
  • Pridajte semienka z vanilkového lusku a zohrievajte na miernom ohni len kým sa roztopí cukor. 
  • Potom zmes odstavte a nechajte asi 5 minút vychladnúť. Medzitým si dajte plátky želatíny do studenej vody napučať.
  • Po 5 minútach ju vyberte, prebytočnú vodu zo želatíny vyžmýkajte a pridajte ju do ešte teplej ale nie horúcej smotanovej zmesi. Premiešajte, kým sa želatína úplne neroztopí.
  • Pre istotu môžete zmes precediť cez sitko, to zachytí prípadné kúsky želatíny.
  • Zmes nalejte do pohárov a nechajte vychladnúť najprv pri izbovej teplote a potom až dajte do chladničky úplne stuhnúť.
  • V menšom hrnci zmiešajte víno s cukrom a kôrou, a na strednom plameni varte približne 25 minút, kým sa víno sčasti neodparí a vznikne hustá vínová omáčka.
  • Po uvarení vyberte pomarančovú kôru a nechajte omáčku vychladnúť.
  • Omáčkou potom polejte pripravenú panna cottu a podávajte dozdobenú čerstvým ovocím.

Za recept ďakujeme LaPetit