Na prípravu budeme potrebovať :
Kakaový piškót
- 3 vajcia
- 150 g práškového cukru
- 125 ml repkového oleja
- 125 ml teplej vody
- 150 g hladkej múky
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- 20 g kakaa
Tvarohová časť
- 500 g plnotučného termizovaného tvarohu
- 100 g práškového cukru
- 10 g alebo 6 plátkov želatíny
- 1 ČL vanilkovej pasty/extraktu
Višňová časť
- 250 ml Višňového vína Pereg
- 100g kryštálového cukru
- 200 ml vody
- 1 zlatý klas
- 250 g višní (odkôstkovaných)

Postup:
Piškót:
- V miske vymiešajte žĺtky s cukrom. Pridajte preosiatu múku s práškom do pečiva, kakao, olej aj vodu.
- Vymiešajte hladké cesto.
- Z bielok vyšľahajte tuhý sneh a opatrne primiešajte do zbytku cesta.
- Tortovú formu vysteľte papierom na pečenie (iba spodok) a nalejte piškótové cesto. Boky formy nevymazávajte.
- Dajte piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov a pečte 35 minút.
- Korpus potom vyberte a nechajte vo forme úplne vychladnúť. Ak je to potrebné, cesto môžete po vychladnutí zarovnať.
- Keď je korpus vychladnutý, opatrne otvorte formu a po bokoch dajte papier na pečenie tak, aby pretŕčal aspoň pár cm.
Tvarohová plnka:
- Keď máte takto pripravený korpus, zmiešajte tvaroh s cukrom a vanilkou.
- Plátkovú želatínu nechajte napučať v 4-5 PL vody cca 10 minút a potom ju dajte aj tou vodou do menšieho hrnca a opatrne zahrievajte, kým sa želatína nerozpustí.
- Potom želatínu odstavte a hneď pridajte za 2 lyžice tvarohovej zmesi a dobre rozmiešajte.
- Takto pripravenú želatínu vylejte do zvyšku tvarohu a dobre premiešajte. Hneď vylejte na korpus, môžete aj jemne pobúchať, aby ste nemali v tvarohu nejaké vzduchové bubliny a povrch uhľadte lyžicou.
- Dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny.
Višňová plnka:
- Višňové víno a cukor dajte do menšieho hrnca povarte, kým sa cukor nerozpustí. Pridajte 150 ml vody a priveďte do varu.
- V 100 ml vody rozmiešajte zlatý klas a primiešajte ho k vínu. Za stáleho miešania uvarte hustý puding.
- Ten potom odstavte, a miešajte ešte chvíľu kým mierne nevychladne.
- Potom do pudingu pridajte višne a zľahka premiešajte.
- Keď je puding s višňami dobre zamiešaný preneste ho na tvarohovú plnku a povrch pekne uhľaďte.
- Takto pripravený zákusok dajte do chladničky opäť stuhnúť (môžete aj cez noc) a pred podávaním ho len nakrájajte na pekné rezy!

Za recept ďakujeme LaPetit