Višňovo-tvarohový zákusok

Facebook
Pinterest

Na prípravu budeme potrebovať :

Kakaový piškót

  • 3 vajcia
  • 150 g práškového cukru
  • 125 ml repkového oleja
  • 125 ml teplej vody
  • 150 g hladkej múky
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • 20 g kakaa

 

Tvarohová časť

  • 500 g plnotučného termizovaného tvarohu
  • 100 g práškového cukru
  • 10 g alebo 6 plátkov želatíny
  • 1 ČL vanilkovej pasty/extraktu

Višňová časť

Postup:

Piškót:

  • V miske vymiešajte žĺtky s cukrom. Pridajte preosiatu múku s práškom do pečiva, kakao, olej aj vodu.
  • Vymiešajte hladké cesto.
  • Z bielok vyšľahajte tuhý sneh a opatrne primiešajte do zbytku cesta.
  • Tortovú formu vysteľte papierom na pečenie (iba spodok) a nalejte piškótové cesto. Boky formy nevymazávajte.
  • Dajte piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov a pečte 35 minút.
  • Korpus potom vyberte a nechajte vo forme úplne vychladnúť. Ak je to potrebné, cesto môžete po vychladnutí zarovnať.
  • Keď je korpus vychladnutý, opatrne otvorte formu a po bokoch dajte papier na pečenie tak, aby pretŕčal aspoň pár cm.

Tvarohová plnka:

  •  Keď máte takto pripravený korpus, zmiešajte tvaroh s cukrom a vanilkou.
  • Plátkovú želatínu nechajte napučať v 4-5 PL vody cca 10 minút a potom ju dajte aj tou vodou do menšieho hrnca a opatrne zahrievajte, kým sa želatína nerozpustí.
  • Potom želatínu odstavte a hneď pridajte za 2 lyžice tvarohovej zmesi a dobre rozmiešajte.
  • Takto pripravenú želatínu vylejte do zvyšku tvarohu a dobre premiešajte. Hneď vylejte na korpus, môžete aj jemne pobúchať, aby ste nemali v tvarohu nejaké vzduchové bubliny a povrch uhľadte lyžicou.
  • Dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny.

Višňová plnka:

  • Višňové víno a cukor dajte do menšieho hrnca povarte, kým sa cukor nerozpustí. Pridajte 150 ml vody a priveďte do varu.
  • V 100 ml vody rozmiešajte zlatý klas a primiešajte ho k vínu. Za stáleho miešania uvarte hustý puding.
  • Ten potom odstavte, a miešajte ešte chvíľu kým mierne nevychladne.
  • Potom do pudingu pridajte višne a zľahka premiešajte.
  • Keď je puding s višňami dobre zamiešaný preneste ho na tvarohovú plnku a povrch pekne uhľaďte.
  • Takto pripravený zákusok dajte do chladničky opäť stuhnúť (môžete aj cez noc) a pred podávaním ho len nakrájajte na pekné rezy!

 

Za recept ďakujeme LaPetit