Výpečky s kapustou na ríbezľovom víne

V ý p e č k y s k a p u s t o u n a r í b e z ľ o v o m v í n e

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest

Na 4 porcie budeme potrebovať :

  • 500 g bravčového pliecka
  • 2 stredne veľké cibule 
  • 3 strúčiky cesnaku
  • ½ hlávky červenej kapusty (cca 500 g )
  • 2 PL oleja
  • 2 PL trstinového cukru
  • 1 PL medu
  • 1 ČL mletej škorice

Postup:

  • Bravčové pliecko nakrájajte na menšie kocky. Osoľte ich a dajte do pekáča.
  • Pridajte pretlačený cesnak, na plátky nakrájanú jednu cibuľu a trochu oleja.
  • Ručne premiešajte aby sa cesnak a olej rovnomerne rozotreli. Podlejte približne 2 dcl vody, plech prikryte alobalom a dajte piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov na približne hodinu. Záleží to od veľkosti kociek mäsa.
  • Po hodine pekáč vyberte, odstráňte alobal a dajte piecť ešte na 20 minút na 200 stupňov tak, aby sa mäso opieklo. Aspoň raz ho počas tohto pečenia otočte.
  • V hrnci rozpáľte olej, pridajte nadrobno nakrájanú druhú cibuľu a chvíľu restujte. Keď cibuľa začne chytať farbu pridajte cukor a dobre premiešajte. 
  • Pridajte polovicu vína a nechajte ho skoro úplne vyvariť, skoro až do sirupovej konzistencie. Potom pridajte škoricu aj klinčeky, med a zvyšné víno. Nakoniec pridajte nakrájanú kapustu a soľ, a spolu duste približne 30 minút.
  • Na koniec kapustu ochutnajte a na vyváženie sladkej chuti pridajte citrónovú šťavu.
  • Výpečky podávajte s cibuľou aj výpekom na takto udusenej kapuste.

Za recept ďakujeme LaPetit