Cestoviny s bielym vínom a krevetami

Facebook
Pinterest

Čas prípravy : 30 minút
Na prípravu 2 porcií budeme potrebovať:

  • 300g cestovín linguine
  • 2 PL extra panenského olivového oleja
  • 250g mrazených kreviet
  • 50g masla
  • 100 ml bieleho vína Pereg Irsai Oliver
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 smotany na šľahanie
  • za hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • soľ a čierne korenie
  • kôra a šťava z 1/2 citróna

Postup:

  • Na panvici rozohrejte olej, pridajte krevety a za občasného miešania restujte približne 10 minút kým nebudú mať krevety bielo-ružovú farbu a prebytočná voda z kreviet sa nevyvarí.
  • Podlejte krevety vínom, opäť chvíľu restujte a nechajte časť vína vypariť.
  • Pridajte maslo, cesnak nakrájaný na plátky a ešte 1-2 minúty restujte.
  • Nakoniec zalejte krevety smotanou a podľa chuti osoľte a okoreňte, nechajte prevrieť asi 1 minútu a odstavte.
  • Cestoviny uvarte podľa návodu, časť vody, v ktorej sa varili si odložte bokom a uvarené cestoviny pridajte priamo do panvice s omáčkou.
  • Dobre premiešajte, pridajte nasekanú petržlenovú vňať trochu citrónovej kôry a šťavy, a podľa potreby aj trochu vody z cestovín aby bola omáčka tekutá.
  • Rozdeľte na jednotlivé porcie a podávajte s pohárom bieleho vína.

Za recept ďakujeme LaPetit