Čas prípravy : 30 minút
Na prípravu 2 porcií budeme potrebovať:
- 300g cestovín linguine
- 2 PL extra panenského olivového oleja
- 250g mrazených kreviet
- 50g masla
- 100 ml bieleho vína Pereg Irsai Oliver
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 smotany na šľahanie
- za hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- soľ a čierne korenie
- kôra a šťava z 1/2 citróna
Postup:
- Na panvici rozohrejte olej, pridajte krevety a za občasného miešania restujte približne 10 minút kým nebudú mať krevety bielo-ružovú farbu a prebytočná voda z kreviet sa nevyvarí.
- Podlejte krevety vínom, opäť chvíľu restujte a nechajte časť vína vypariť.
- Pridajte maslo, cesnak nakrájaný na plátky a ešte 1-2 minúty restujte.
- Nakoniec zalejte krevety smotanou a podľa chuti osoľte a okoreňte, nechajte prevrieť asi 1 minútu a odstavte.
- Cestoviny uvarte podľa návodu, časť vody, v ktorej sa varili si odložte bokom a uvarené cestoviny pridajte priamo do panvice s omáčkou.
- Dobre premiešajte, pridajte nasekanú petržlenovú vňať trochu citrónovej kôry a šťavy, a podľa potreby aj trochu vody z cestovín aby bola omáčka tekutá.
- Rozdeľte na jednotlivé porcie a podávajte s pohárom bieleho vína.
Za recept ďakujeme LaPetit