Čučoriedkové brownies

Facebook
Pinterest

Na prípravu budeme potrebovať :

Brownies

  • 250 g tmavej čokolády (aspoň 54%)
  • 170 g masla
  • 50 g kakaa
  • 200 g kryštálového cukru
  • 50 g trstinového cukru
  • 3 vajcia
  • 2 PL silnej kávy
  • 90 g hladkej múky
  • štipku soli

Omáčka

  • 250 ml čučoriedkového vína Pereg
  • 4 PL cukru
  • 125 g čučoriedok (môžu byť aj mrazené) + na dekoráciu

Postup:

  • Čokoládu nakrájajte na malé kúsky. 80 g čokolády roztopte spolu s maslom. Pridajte kakao a dobre premiešajte.
  • Postupne pridajte aj oba cukre a premiešajte. Pridajte aj celé vajíčka, kávu a znovu dobre premiešajte.
  • Pridajte aj múku a soľ, opäť premiešajte a nakoniec pridajte zvyšnú nadrobno nakrájanú čokoládu, a všetko spolu premiešajte. Cesto je tuhšie ale tak to má byť.
  • Formu s rozmerom 20 x 20 cm vystlite papierom na pečenie tak aby pretŕčal cez okraje, brownies sa tak bude ľahšie vyberať.
  • Do formy nalejte cesto, povrch mierne uhľadte a dajte piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov na približne 30 -35 minút.Po upečení nechajte brownies úplne vychladnúť. Opatrne ho vyberte a rozkrájajte na 9 kúskov.
  • Do menšieho hrnca nalejte víno a nechajte ho zredukovať na cca polovicu. Potom pridajte cukor a čučoriedky a za stáleho miešania nechajte omáčku zhustnúť. Ak chcete môžete ju potom prepasírovať alebo nechať s kúskami čučoriedok.
  • Brownies podávajte preliate ešte teplou omáčkou a dozdobené čerstvými čučoriedkami.

Za recept ďakujeme LaPetit