Na prípravu budeme potrebovať :
Brownies
- 250 g tmavej čokolády (aspoň 54%)
- 170 g masla
- 50 g kakaa
- 200 g kryštálového cukru
- 50 g trstinového cukru
- 3 vajcia
- 2 PL silnej kávy
- 90 g hladkej múky
- štipku soli
Omáčka
- 250 ml čučoriedkového vína Pereg
- 4 PL cukru
- 125 g čučoriedok (môžu byť aj mrazené) + na dekoráciu
Postup:
- Čokoládu nakrájajte na malé kúsky. 80 g čokolády roztopte spolu s maslom. Pridajte kakao a dobre premiešajte.
- Postupne pridajte aj oba cukre a premiešajte. Pridajte aj celé vajíčka, kávu a znovu dobre premiešajte.
- Pridajte aj múku a soľ, opäť premiešajte a nakoniec pridajte zvyšnú nadrobno nakrájanú čokoládu, a všetko spolu premiešajte. Cesto je tuhšie ale tak to má byť.
- Formu s rozmerom 20 x 20 cm vystlite papierom na pečenie tak aby pretŕčal cez okraje, brownies sa tak bude ľahšie vyberať.
- Do formy nalejte cesto, povrch mierne uhľadte a dajte piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov na približne 30 -35 minút.Po upečení nechajte brownies úplne vychladnúť. Opatrne ho vyberte a rozkrájajte na 9 kúskov.
- Do menšieho hrnca nalejte víno a nechajte ho zredukovať na cca polovicu. Potom pridajte cukor a čučoriedky a za stáleho miešania nechajte omáčku zhustnúť. Ak chcete môžete ju potom prepasírovať alebo nechať s kúskami čučoriedok.
- Brownies podávajte preliate ešte teplou omáčkou a dozdobené čerstvými čučoriedkami.
Za recept ďakujeme LaPetit