Na prípravu budeme potrebovať :
- 330 g hladkej múky
- 280 g masla
- 6 PL bieleho vína napr. Ruladské biele
- na obaľovanie cca 160 g práškového cukru zmiešaného s 1 vanilkový cukrom
Postup:
- Studené maslo nakrájame na menšie kocky a ručne spracujeme spolu s múkou a vínom na hladké a nelepivé cesto.
- Takto pripravené cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme aspoň 4 hodiny odležať v chladničke.
- Potom cesto vyváľkame na hrúbku asi 4 mm, vykrojíme hviezdičky a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 8 minút. Pečivo pri pečení nadskočí a správne je upečené vtedy keď zostane svetlé.
- Ešte teplé hviezdičky obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým.
- Skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.
Za recept ďakujeme LaPetit