Vianočné krehké vínové pečivo

Facebook
Pinterest

Na prípravu budeme potrebovať :

  • 330 g hladkej múky
  • 280 g masla
  • 6 PL bieleho vína napr. Ruladské biele
  • na obaľovanie cca 160 g práškového cukru zmiešaného s 1 vanilkový cukrom

Postup:

  • Studené maslo nakrájame na menšie kocky a ručne spracujeme spolu s múkou a vínom na hladké a nelepivé cesto.
  • Takto pripravené cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme aspoň 4 hodiny odležať v chladničke.
  • Potom cesto vyváľkame na hrúbku asi 4 mm, vykrojíme hviezdičky a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 8 minút. Pečivo pri pečení nadskočí a správne je upečené vtedy keď zostane svetlé.
  • Ešte teplé hviezdičky obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým.
  • Skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.

Za recept ďakujeme LaPetit