Jahňacie lýtko s višňovou omáčkou

J a h ň a c i e l ý t k o s v i š ň o v o u o m á č k o u

Facebook
Pinterest

Na 2 porcie potrebujete:

  • 2 ks jahňacieho zadného lýtka
  • 3 PL olivového olej
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 100g odkôstkovaných višní (môžu byť aj mrazené)
  • 1 PL masla

Postup:

  • V menšom hrnci zohrejte olej, tak aby bol teplý (nie horúci).
  • Pridajte vetvičky rozmarínu, ktoré jemne potlačte, aby uvoľnili čo najviac vône, roztlačený cesnak, a takto nechajte olej marinovať približne 20 minút.
  • Jahňacie lýtka zbavte prípadných blán, položte do pekáča a potrite rozmarínovo cesnakovým olejom, osoľte a podlejte trochou vody.
  • Jahňacie pečte zakryté alobalom vo vyhriatej rúre na 170 stupňov. Po hodine a pol dajte alobal dole a pečte ešte ďalšiu hodinu.
  • Ak je to potrebné, podlejte počas dopekania trochou vody.
  • Keď je mäso upečené, na panvici zvarte višňové víno, kým nezhustne. Trvá to približne 20 minút.
  • Pridajte výpek z upečeného jahňacieho mäsa, premiešajte a varte, kým omáčka nedosiahne požadovanú hustotu.
  • Pridajte višňe, premiešajte ich, počkajte kým sa zohrejú a na záver omáčku zjemnite maslom, ktoré nechajte úplne roztopiť.
  • Upečené jahňacie lýtko podávajte so zemiakovou kašou a preliate višňovou omáčkou s višňami.

Za recept ďakujeme LaPetit