Ovocné želé z ružového vína

O v o c n é ž e l é z r u ž o v é h o v í n a

Facebook
Pinterest

Na 2 poháriky potrebujete :

  • 75g kryštálového cukru
  • 150 ml vody
  • 5 ks plátkovej želatíny
  • 350 ml vína Cabernet Sauvignon rosé
  • 250g čerstvého bobuľového ovocia

Postup:

  • V menšom hrnci zmiešajte cukor s vodou a zahrievajte, kým sa cukor nerozpustí, potom už sirup nevarte ale urdžiavajte teplý.
  • Plátkovú želatínu dajte do vody napučať podľa návodu.
  • Potom ju vyžmýkajte a dajte do cukrového sirupu, dobre premiešajte a nechajte úplne rozpustiť.
  • Keď je želatína rozpustená prilejte víno a dobre premiešajte.
  • Do pohárov rovnomerne rozdeľte bobuľové ovocie a zalejte vínovou želatínou.
  • Dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny resp. kým želé nestuhne.
    Ovocné želé z ružového vína podávajte ako vychladený dezert.

Za recept ďakujeme LaPetit