Na 2 poháriky potrebujete :
- 75g kryštálového cukru
- 150 ml vody
- 5 ks plátkovej želatíny
- 350 ml vína Cabernet Sauvignon rosé
- 250g čerstvého bobuľového ovocia
Postup:
- V menšom hrnci zmiešajte cukor s vodou a zahrievajte, kým sa cukor nerozpustí, potom už sirup nevarte ale urdžiavajte teplý.
- Plátkovú želatínu dajte do vody napučať podľa návodu.
- Potom ju vyžmýkajte a dajte do cukrového sirupu, dobre premiešajte a nechajte úplne rozpustiť.
- Keď je želatína rozpustená prilejte víno a dobre premiešajte.
- Do pohárov rovnomerne rozdeľte bobuľové ovocie a zalejte vínovou želatínou.
- Dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny resp. kým želé nestuhne.
Ovocné želé z ružového vína podávajte ako vychladený dezert.
Za recept ďakujeme LaPetit