Na 4 porcie budeme potrebovať :
- 4 vajcia
- 5 PL kryštálového cukru
- 120 g hladkej múky
- 200 ml plnotučného mlieka
- štipka soli
- 350 g kompótových višní (nechajte si aj trochu šťavy)
- 150 ml Višňového vína
- 2 PL práškového cukru
- 50 g masla
Postup:
- V menšom hrnci zmiešajte 3 PL kryštálového cukru a višňového vína a zvarte na hustejšiu omáčku. Trvá to približne 10 – 15 minút. Nakoniec pridajte a scedené višne a udržiavajte teplé.
- V miske zmiešajte žĺtka so zvyšný cukrom, a postupne pridávajte mlieko a múku, cesto ešte osoľte. Z bielok vyšľahajte sneh a opatrne primiešajte ku zvyšku cesta.
- Na panvici si rozohrejte polovicu masla a nalejte polovicu cesta. Opekajte do chrumkava a potom opatrne preložte. Opekajte daľšiu minútku alebo dve a potom pomocou varechy cesto natrhajte. Pridajte lyžicu práškového cukru a nechajte skaramelizovať. Takto postupujte aj s druhou časťou cesta. To nakoniec podlejte trochou šťavy z višní aby sa z panvice uvoľnil skaramelizovaný cukor.
- Trhanec servírujte v liatinovej panvici, preliaty višňovou omáčkou, višňami a poprášte ešte trochou práškového cukru
Za recept ďakujeme LaPetit