Višňový cisársky trhanec

V i š ň o v ý c i s á r s k y t r h a n e c

Facebook
Pinterest

Na 4 porcie budeme potrebovať :

  • 4 vajcia
  • 5 PL kryštálového cukru
  • 120 g hladkej múky
  • 200 ml plnotučného mlieka
  • štipka soli
  • 350 g kompótových višní (nechajte si aj trochu šťavy)

Postup:

  • V menšom hrnci zmiešajte 3 PL kryštálového cukru a višňového vína a zvarte na hustejšiu omáčku. Trvá to približne 10 – 15 minút. Nakoniec pridajte a scedené višne a udržiavajte teplé.
  • V miske zmiešajte žĺtka so zvyšný cukrom, a postupne pridávajte mlieko a múku, cesto ešte osoľte. Z bielok vyšľahajte sneh a opatrne primiešajte ku zvyšku cesta.
  • Na panvici si rozohrejte polovicu masla a nalejte polovicu cesta. Opekajte do chrumkava a potom opatrne preložte. Opekajte daľšiu minútku alebo dve a potom pomocou varechy cesto natrhajte. Pridajte lyžicu práškového cukru a nechajte skaramelizovať. Takto postupujte aj s druhou časťou cesta. To nakoniec podlejte trochou šťavy z višní aby sa z panvice uvoľnil skaramelizovaný cukor.
  • Trhanec servírujte v liatinovej panvici, preliaty višňovou omáčkou, višňami a poprášte ešte trochou práškového cukru

Za recept ďakujeme LaPetit