Jarné risotto

J a r n é r i s o t t o

Facebook
Pinterest

Na 4 porcie budeme potrebovať :

  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 2 PL bazalkového pesta
  • 100 g mrazeného hrášku
  • 50 g parmezánu
  • 50 g masla
  • za hrsť čerstvých byliniek ako bazalka, petržlenová vňať
  • soľ a čierne korenie

Postup:

  • Vývar zohrejte a udržiavajte ho teplý na sporáku.
  • Šalotku nakrájajte na drobno. V hrnci rozohrejte olej, pridajte šalotku a za stáleho miešania restujte, kým šalotka nebude priesvitná.
  • Pridajte ryžu, a miešajte, kým nebude ryža celá, akoby obalená olejom.
  • Podlejte bazovým vínom, opäť premiešajte a nechajte vypariť alkohol.
  • Postupne pridávajte vývar a miešajte. Risotto nikdy nesmie zostať suché.
  • Takto postupuste približne 20 – 25 minút. Občas ochutnajte, či ryža nie je už al dente.
  • Pridajte mrazený hrášok, chvíľu povarte, a keď je už ryža na skus mäkká, uistite sa, že má dosť tekutín ( pridajte bylinkové pesto a dobre premiešajte.
  • Odstavte z ohňa, pridajte maslo a nastrúhaný parmezán, na drobno nakrájané čerstvé bylinky a dobre premiešajte. Ochuťte soľou a korením.

Za recept ďakujeme LaPetit